Wat hoort er in de kledingkast van een man!

Home

Wat hoort er in de kledingkast van een man!

feb

25

Iedere man heeft wel eens een moment dat hij ergens naast grijpt in de kledingkast. Oorzaak is dat veel mannen vaak te lang wachten met het vervangen van kledingstukken. Gevolg is dat je soms net dat ene kledingstuk nodig hebt die aan vervanging toe is. Net dat ene witte herenshirt, geschikt voor diverse gelegenheden

Iedere man heeft wel eens een moment dat hij ergens naast grijpt in de kledingkast. Oorzaak is dat veel mannen vaak te lang wachten met het vervangen van kledingstukken. Gevolg is dat je soms net dat ene kledingstuk nodig hebt die aan vervanging toe is. Net dat ene witte herenshirt, geschikt voor diverse gelegenheden, bijvoorbeeld van Ledub, is zodanig gedragen dat het wel heel zichtbaar is.

Het met regelmaat controleren van je garderobe is dan ook geen overbodige luxe. Niet in de laatste plaats omdat, hoe triest ook, we allemaal te maken hebben met uitvaarten. Dan kan je maar beter iets passend in de kast hebben hangen geschikt voor zo’n gelegenheid. Dat hoeft niet altijd meer een kostuum te zijn zoals dat vroeger te doen gebruikelijk was. Maar het is wel een geruststellende gedachte als je een mooi donker blauw of antraciet kostuum in je kast hebt hangen als zoiets gevraagd wordt.

Uiteraard hoort onder het pak een paar kostuum waardige schoenen. Was dat voorheen zwart, het mag tegenwoordig ook cognackleurig of donkerblauw zijn. Als het maar een nette lederen schoen is. Een schoen van het type brogue of een mooie loafer volstaat zeker ook.

Uiteraard mag ook een overjas niet ontbreken. Natuurlijk is een sportieve jas prima maar met een net pak aan is een mooie overjas van bijvoorbeeld Bugatti een absolute must. Overigens kan je zo’n mooie overjas natuurlijk ook prima op een lekker zittende jeans dragen. Want ook een mooie donkerblauwe jeans, bijvoorbeeld van MAC-jeans is een must in je kast.

Naast de nette overjas is natuurlijk een sportieve jas ook een must. Zo’n jas waar je eventueel ook nog een colbert onder kan dragen indien noodzakelijk. Mooi gewatteerd zoals de jassen van Fynch – Hatton dat zijn. Overigens is een kort jack ook geen overbodige luxe in je kast. Net als de cardigan, ofwel het vestje. Je kan ook overwegen om in plaats van het traditionele vest een gebreid vest met shawl-kraag van bijvoorbeeld Profuomo te kiezen. Thinking out of the box.

Een mooi colbert is onontbeerlijk in de kast. Maar is het nou colbert, blazer, colbertjasje? Wij gaan voor het colbert. Wordt ook wel sportjacket genoemd, sportiever dan de blazer. De blazer is vaak net even formeler, andere knoop, geen standaard kunststof maar een mooie goudkleurige knoop op steel en double breasted. Het colbert van bijvoorbeeld van Gils met een mooie Chino van North84 is een perfecte combinatie.

Over chino’s gesproken, ook een kledingstuk wat essentieel is in je kast. Altijd goed te combineren met zowel een nette schoen als een mooie sneaker. Een mooie coltrui van Stenströms uitgevoerd in de fijnste merino-wol kwaliteit is dan een hele goede keuze.

En dan is een smoking natuurlijk nog van belang. Die hoort in je kast. Stel je krijgt een last-minute uitnodiging en er wordt black-tie van je verwacht. Dan wil je toch een tailormade smoking aan. Goed voor de dag komen is toch bijna een vanzelfsprekendheid. Als dat dan kan in een smoking van Masterhand is dat natuurlijk helemaal mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *